Nieuw
Home > Whitepapers

Whitepapers

Het beste van Arbo in 2017

Het_beste_van_2017

Lees ons beste werk uit 2017 – voor u geselecteerd en gebundeld in één digitale uitgave. Veel leesplezier!

Lees verder

RI&E: inleiding, doel & aanpak

inleiding-doel-aanpak

Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is de methodiek voor vrijwel elke activiteit op het gebied van risicomanagement en arbeidsomstandigheden. Het hebben van een RI&E met een plan van aanpak is een verplichting vanuit de Arbowet.

Lees verder

Grip op gedrag

gripopgedrag

Gedrag is een breed begrip. Het wordt beïnvloed door heel veel factoren. Lang niet iedereen realiseert zich dit. Het komt voor dat een bedrijf volkomen willekeurig met gedrag aan de slag gaat.

Lees verder

Kies de juiste handschoen

handschoen

Meer dan de helft van de werknemers draagt de verkeerde handschoenen. Het dragen van de verkeerde handschoenen brengt risico’s met zich mee. Download de whitepaper en lees alles over de nieuwe norm en 388.

Lees verder

Rol en taken van de preventiemedewerker

preventie

Wat zijn nu precies de taken van u als preventiemedewerker? U heeft als doel om ongevallen en verzuim te voorkomen. Dit betekent dat u al snel een rol gaat spelen bij het tot stand komen van de risico-inventarisatie en -evaluatie, voorlichting. registratie en onderzoek van voorvallen. Als preventiemedewerker kunt u dus een groot aantal taken op uw bordje krijgen. Wel zo handig om die van tevoren goed met uw leidinggevende af te stemmen. Deze whitepaper biedt u daarbij de helpende hand door mogelijke taken van preventiemedewerkers in kaart te brengen.

Lees verder

Van Arbofabels naar risicosturing

arbofabels naar risicosturing

Werken is zelden 100% risicovrij. Volgens de Arbowet moeten organisaties dan ook periodiek een risico-inventarisatie en -evaluatie uitvoeren, de bekende RI&E. Dit is feitelijk een vorm van risicomanagement, met focus op arborisico’s. Immers, volgens de ISO 31000 richtlijn voor risicomanagement is risico het effect van onzekerheid op doelstellingen. Arborisico’s zijn zo effecten van onzekerheid op arbodoelstellingen. Denk aan verzuim, gezondheid, welzijn en werkplezier.

Lees verder

5 vragen over de vertrouwenspersoon

vertrouwenspersoon

Moeten bedrijven verplicht een vertrouwenspersoon aanstellen? Wat doet een vertrouwenspersoon allemaal? Wat niet? Er bestaan genoeg vragen over de rol van de vertrouwenspersoon. Wij kozen vijf veelgestelde vragen uit. De antwoorden? Die vindt u in de whitepaper.

Lees verder

Veiligheid & risicomanagement

veiligheid en reisicomanagement

In de huidige complexe wereld verwachten we dat risicomanagement door alle organisaties enthousiast wordt omarmd. Dit blijkt niet zo te zijn.

Lees verder

5 vragen over de RI&E (aan Porto Franco)

porto franco

Veiligheidskundige Porto Franco geeft u uitgebreide en vakkundige antwoorden op deze RI&E vragen. Download nu de whitepaper en ontvang tal van praktische tips & tricks.

Lees verder